Flyttstädning

Att flyttstäda själv.

Det första ni måste vara medveten om när ni ska flyttstäda själv är att flyttstädning tar tid.
Det går aldrig att börja sista dagen utan vi rekommenderar att ni startar ca 2 veckor innan avflyttningsdatum.
Se även till att ni har tid att städa den tomma lägenheten från det att ni flyttar till dess att de nya flyttar in.

Börja med att se över innertaken ett par veckor innan ni flyttar. Damma bort spindelväv med en dammvippa och torka bort ev flug eller spindelspillning som kan finnas (små bruna prickar) Torka bort med en lätt fuktad trasa. Använd en stadig pall att stå på. Passa på att även rengöra ventilationsöppningar eller spjäll medan ni ändå arbetar på hög höjd. Taken brukar man klara av på en kväll om alla hjälps åt.

När man är klar med taket kan det vara lämpligt att se över kök och badrum en första gång. Är ugnen igenbeckad? Sätt barnen eller sambon på att rengöra ugnsplåtar medan ni tar itu med ugnen.
Ta en titt under badkaret.. det kanske var ett tag sen sist. Rensa spola och gör rent så har ni det gjort. Glöm inte golvbrunn och vattenlås. Använd en gammal diskborste så går det hela ganska lätt.
Hur ser toaletten ut. Kalk och urinavlagringar i kröken? Använd ättika och låt stå över natten. Vid kraftigare avlagringar använd speciellt avkalkningsmedel. Finns i fackhandeln.

Nu kanske ni börjat närma er avflyttningsdatum och satt igång att börja tömma skåp och packa ner i lådor. Har ni inte börjat med flyttstädningen än så är det mycket hög tid att börja nu.
När ni tömt ett skåp se till att ha skurhinken redo och torka ur direkt så är det gjort. Ta bort fläckar och gammal tejp.

Nu är allt utflyttat. Ladda gärna ner vår checklista flyttstädning och sätt igång att städa grundligt. Var mycket petig för det kan jag lova att den som flyttar in efter er är. De ser allt!!
Fusk Lönar sig aldrig!!

Lycka tillStartsida

Flyttstäda själv

WC/Badrum

Kök

Tvättstuga

Fönster

Övriga rum

Anlita städfirma

Att tänka på

Vad kostar det

RUT-avdrag

 
 

_______Annonser_______

© Copyright 2013, lufsa.se